torsdag 30 juli 2009

Gamla skolkartor - Old school maps


I förra veckan tittade granntjejerna över med en flaska rose. Vi klättrade upp på övervåningen för att uppdatera oss lite. Det var säkert en månad sedan jag var uppe själv eftersom det har stått stilla med bygget ett tag. Det används med till förvaring just nu.

Har en massa inredningsdetaljer nedpackade i lådor och givetvis började jag riva och leta efter saker. Då dök mina gamla skolplanscher upp som jag hittade i en antikaffär i höstas. Blev så himla glad så jag köpte fyra stycken (undanstoppade och billiga var de).

Afrikakartan ovan ska jag försöka få plats med på en stor vägg i det nya vardagsrummet. Den är ganska så stor och svårfotad så granne S fick klättra upp på en stege för att kunna ta en bild av den.

Last week my neighbours popped over with some wine. We climbed the ladder to the upstairs to have a look. At the moment its not so much acitivity up there. We use it mostly for storage. I also have lots of decorating items packed in boxes and started to look for something. Then I found my old school maps that I bought in an antique store last fall. I like them so much and they werent expensive so I ended up buying four. This one - Africa - is one of my favourites. Will probably hang it on one of the walls in our new living room.


För övrigt ser det ur ungefär så här där uppe nu. Lite progress på sistone med andra ord .... men snart drar vi nog igång igen.

This is the way our second floor looks like right no. Not so much progress lately but soon we will start again.

14 kommentarer:

Angelica E sa...

Älskar kartor och ju större desto bättre! Har en del ihoprullade som ska ramas in till barnens rum hade jag tänkt, men vi letar efter drömhuset och tänker vänta att sätta upp dem tills dess. Din Afrika- karta är varmt välkommen till Mallorca om du inte hittar en passande vägg *skrattar*!

Hoppas att du får en ljuvlig torsdagskväll!

Kramar

Angelica

Viveka på Humlebacken sa...

Hej Petra
Någon Formex blir det inte för mig i år heller. Denna gång framför allt beroende på att jag är i Sthlm helgen innan för att fira lillasyrran som fyller 30 och samma helg som formex ska vi ha stor fest här hemma och fira Micke som fyller 50:)
Litar på att du går dit och tar en massa bilder på kul saker som man kan sitta och dregla över sedan:)
kram

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Så läcker! Men den kräver sin plats förståss:)

Hittade själv en jätte vacker skolplanch på loppis. Den är riktigt gammal, svartvitt motiv och ljuvligt gråbeigegulnad i pappen. Ca 40x70 cm.
Det är ur religionlektionerna om Moses, och just denna visar när de lägger Moses i vassen.

Ska fota och visa på bloggen sen. Jag tycker hela historien om Moses är tragisk och vacker på samma gång.

Det jag ångrar nu är att jag inte köpte samtliga plancher (det var 8-10 st i en serie om hela Moses liv och historien om honom). Men dels har jag inte plats hemma (skulle bara bli liggande i förrådet och ta plats), de var inte så dyra/st dock, men det var bara denna av plancherna där motivet föll mig i smaken.

Men lite ångest får jag nu när jag tänker på att en annan köpare står där och saknar den viktigaste planchen i serien!!:0
Måste nog ila förbi och köpa resten ändå..! En vacker dag kan de ju vara värd massa pengar tillsammans!!

Tror planchen ska få hänga i badrummet så småningom:)

Susanne

Karna sa...

Så utrolig tøffe plansjer, klart du kjøpte alle når du først kom over slike fine som dette...kommer til å bli kjempe lekkert på veggen når den tid kommer!

Vimsingen sa...

Ibland måste man få gå upp och dörmma om hur det kommer bli när det är klart. Min man och jag brukar gå upp med varisn kaffekopp och boa in oss i vårt nya sovrum.
/Vimsingen

It's a house sa...

Wow vilken läcker karta!!!! Finns det något jag går igång på så är det kartor och ju större desto bättre =) Nej fy va jag känner mig avundsjuk just nu....

Vilken jätterolig idé med hyllan i förra inlägget! Superfint!

Dicksonska våningen sa...

Min bästa tavla här hemma är en karta inramad i en mahognyram. Ska bli spännande att se var kartan hamnar sedan.

Trevlig helg!

Kram Annika

Galleri Hönshuset sa...

Riktigt fin karta =)

Kram Pirre

Vittblandat sa...

Hej!
Brukar kika in på din blogg titt som tätt, hittade den av en slump!! Härlig stil! Och lycka till med bygget och framförallt, ta det lugnt och glöm inte bort att njuta emellanåt!!
Mvh Katja

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Hur snyggt som helst med gamla kartor på väggarna. Och så stora också - läckert!

It's a house sa...

Ja den var inte helt lätt att hitta. Jag hade en väldigt bestämd bild av hur tapeten skulle se ut och vi letade och letade och letade..... Känndes som om jag bläddrade igenom 1 miljard tapetprover men ingenstans fanns den. Men tillslut hittade vi den i den mest oväntade katalogen av dem alla, i Decor Maisons Kitchen Concepts du vet en sån där hiskelig sak, men där mitt bland alla frukt- och grönsaksmönstrade tapeter gömde den sig! Jag är huuuur nöjd som helst med den!!!

Lycka till!

Jag älskar allt som förgyller livet! sa...

Vilken underbar, inspirerande blogg du har skapat! Tur att jag hittade hit:)


Kram/Nicky

Viveka på Humlebacken sa...

Ha! Klart att han blir flitig då, om du hotar att gifta dig med en snickare annars:)
Men nu vill vi se lite fler bilder. Hur blev pojkarnas rum, hur långt har ni kommit??

Tinnar och torn sa...

Hejsan Petra!

Ja, visst är det trist att det jag verkligen såg fram emot blev så struligt. Allt hade egentligen varit ok om de bara velat ta sitt fulla ansvar vilket jag inte alls tycker de gjort. Jag menar både förseningen och skadan är sådant som kan hända. Det är hur de agerat efteråt jag tycker är så skitdåligt. De verkar tycka att de gjort sitt genom att betala tillbaka pengarna men det är ju inte det jag vill. Jag vill ju ha en likvärdig möbel för det pris vi kommit överens om. Detta är de eg tvungna till enligt konsumentlagen men de struntar i det tydligen. Istället skyfflar de över ansvaret på Dhl som vägrar svara på några frågor överhuvudtaget. De ringer inte ens tillbaka när de säger att de ska. De skiter bara i det.Fy sjutton!

Skönt att det funkat bra för dig. Jag har tappat förtroendet för Blå lotus och Dhl helt men jag har nog haft otur. Jag tror det fungerar bra i de flesta fall.

Nåt helt annat. Häftiga kartor :o)

Ha det bra//Kram Petronella