måndag 17 augusti 2009

Utebelysning - Exterior lights


Nu var det länge sen jag uppdaterade - igen. Hinner inte med ..... Hade tänkt att berätta om allt vi hann med den veckan som svärföräldrarna var här och hjälpte oss. Själv låg jag sjuk men det var mycket som pågick under tiden. Stuprännor kom på plats, fönsterfoder, trösklar till garaget, fönsterputsning osv. Det som är mest synligt av allt är nog att vi fick upp en del utebelysning. Och det är vi jätteglada för. Det var svart som natta hela förra hösten - vintern.

Översta bilden visar belysningen vid garageporten. Stallampor från Byggfabriken. Mycket nöjd med dom.Det här är våra gamla lyktor som stod i trädgården när vi flyttade in. Gillade dom inget vidare. Sen var vi tvugna att ta ned dom när vi skulle göra taklyftet. Förra veckan åkte de upp igen (provisorsikt trodde jag då) och nu gillar jag dom - så de får nog vara kvar!


De här har varit uppe ett tag och tyvärr funkar inte elen ännu men det kommer. De heter London och är från Norlys. Vi tog de största och de är väl lite i största laget men jag gillar dom skarpt.


Och den här inhandlade jag hastigt och lustigt på Bauhaus. Den avviker lite i formen från de andra men urvalet var lite begränsat eftersom vi ville ha rörelsedetektor. Dörren går till vår krypgrund så det är ju inte direkt en dörr vi använder så mycket :)
Och så satte vi upp strålkastare med rörelsedetektor på flera ställen. Så nu kan inte en hare hoppa förbi utan att få en strålkastare i nyllet. Tack för all hjälp med att få upp den fina belysningen Bengt!!!!!
Pictures of some of the exterior lights that we had installed a week ago. It used to be completely dark around here but no longer!!

10 kommentarer:

En mammas drömmar sa...

Väldigt snyggt! Gillar de stora lyktorna vid stora dörren! Kanonfint!

Viveka på Humlebacken sa...

Gillar också de stora lyktorna jättemycket, passar så himla bra till er fasad!
kram

Ina sa...

väldigt snyggt...
gillar trädgårdslamporna skarpt de på stolpe alltså.

//ina

Vimsingen sa...

Funt ytterbelysingen blev. Var har ni satt spottarna?
Jag har också en annan fråga. När ni renoverade badrumet där ner köpte ni en nu dörr eller återanvände ni den gamla?

/Vimsingen

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Vackra lampor! Passar stilen på huset perfekt!

Den ni har vid krypgrunden påminner om vår entrélampa, fast vår är lite rostfärgad. Snygg tycker jag:)
Susanne

Milla sa...

Jag tyckte de där stolklyktorna var tjusiga!
En liten kul grej. Vi var hemma hos kompisar som har ett nytt uterum, och rörelsedetektor på lamporna utanför. Plötsligt tänds lampan och lyser upp hela gräsmattan. Vad kom där... jo en STOR padda kom klivande över gräsmattan, helt omedveten om att plötsligt vara helt i strålkastarljuset. Jag funderade på om det kunde varit en förtrollad prins ...
Kram, Milla

Vimsingen sa...

Hejsan,
Nej, vi har ingen svikt däruppe, däremot upptänkte kvallitersansvarig igår att några av takstolar låg 1 cm lägre än de andra och därmed blir golvet lite snett. Detta ska byggarna åtgärda enligt ett möte byggarna och kvallitersansvarige haft idag. Det är så många små ska saker som måste kolla och så många saker man inte vet om de blir stora i slutändan eller är bagateller. Svikt förstår jag att ni inte vill ha. Jag antar att ni kolla med borkas och kvalitetsansvarig. Berätta hur det går. Hoppas det är ett enkelt problem att lösa.


Att jag var nyfiken på dörren till badrummet beror på att vi inte ska göra om badrummet och då vill maken behålla dörren, en 50-tals dörr i ek. Ev måla om den. Anledningen är att han inte vill ta bort karmen och bryta våtskiktet (eller vad det nu heter). Jag vill ha samma dörrar överallt, men får nog ge mig i den frågan.

/Vimsingen

Vimsingen sa...

Hej igen,

Maken informerar:

Vi hade kvalitetsansvarig här igår. Han och maken ”provhoppade” golvet på övervåningen för att just undersöka detta. Vår rörfirma har borrat lite vårdslöst vid rördragningen så byggarna har fått förstärka genomföringarna just för att det inte skall bli svaj. Som väl är så har vi inget svaj i bjälklaget.


Maken som läst på lite så har det att göra med om avståndet mellan bärningspunkterna är för långt i förhållande till hur tjocka golvbjälkar man har. Men det är en sak som er kvalitetsansvarig skall ha koll på, lyssna med honom. Risken om man har svaj är kanske inte att golvet rasar in, för det gör det sannolikt inte utan att ytgolvet utsätts för spänningar och spricker.Allt ovan enligt maken, jag är mer för färg och form än byggteknik./Vimsingen

Tinnar och torn sa...

Hej Petra!

Det blev väldigt bra med de "gamla" lyktstolparna. Passar helbra in ju. Jag gillar när det är lite olika former på lampor men ändå liknande stil. Blir mer levande då. Lamporna vid entrédörren ser maffiga ut. Så fint. Skönt att ni slipper snubbla omkring i mörker nu då ;o)

Du, jag länkade till dig och Bazaar i ett tidigare psykbryts-inlägg. Hoppas det var ok, annars får du säga ifrån.

A-M sa...

Oh those poor little hares! They look fabulous! Great choices! A-M xx