tisdag 27 oktober 2009

Fikon och Afrikas blå lilja


Världens bästa granne knackade på dörren i lördags och undrade om jag var intresserad av deras fikonträd. Det hade blivit så stort och de ville inte slänga det på tippen ... Om jag var intresserad!

Det är hur stort som helst och fullt med fikon. Nu ska jag bara se till att få det att klara vintern i mitt lilla orangeri. Det blir trångt men det är klart att det går hur bra som helst :-) Sedan till sommaren åker det ut på terassen.


Och inte nog med det. När jag var över och skulle hämta fikonträdet frågade de om jag inte kunde ta med mig tre gigantiska Afrikas blå liljor. Självklart! Jag har gått och suktat efter deras exemplar i flera år. Helt underbara är de när de blommar. De kommer nog att stå på framsidan tror jag. Helt otroligt vilka fantastisk grannar man har!

ps.bilden på Afrikas blå lilja är inte "mina", de ser inte mycket för världen ut nu nedvissnade och allt men till sommaren blir de förhoppningsvis lika fina.

I morgon ska jag klättra upp och fota allt som hänt här i helgen. Mycket action när farfar och farmor är på besök.

6 kommentarer:

Lijna sa...

Vilka snälla grannar! Ja, det är bara att tacka och ta emot :)

Viveka på Humlebacken sa...

jag vill också ha en granne som ger mig agapanthus och fikon:)
Reglarna kommer från Byggfabriken (som det mesta andra vi handlar till huset)
ja det försöt tävlingen att folk håller på och tramsar, som den som leder, ett tag hade de fler röster än visningar. och de har fortfarande mer än dubbelt så många visningar som någon annan... det kan man ju verkligen undra hur det går till.. men skit samma, det är Vi i Villa som utser vinnare till slut och det blir en värdig vinnare, får vi hoppas!

kram själv
V

En mammas drömmar sa...

Älskar Afrikas blå lilja. De är så pampiga och fina. Kommer passa perfekt framför ditt hus i sommar!
Vilken härlig blomsterhörna du fixat till. Önskar jag hade samma...

Kram
Kia

Emmas utsikt sa...

Det var snälla grannar det. Och så fin blomsterhörna du har gjort.

:)

ANETTESHUS.COM sa...

Oj, oj, så heldig du har vært!! Og så flott blomsterrom du har laget! Jeg er helt overimponert! Du er så flink, Petra:)

Ha en herlig helg!

Klem Anette:)

Maria sa...

Jag måste vara senil eller nåt! Har fått för mig att jag svarat dig vad gäller match imorgon. Nu när jag tänker efter tror jag snarare att jag tänkte att jag svarar senare vid ett senare tillfälle då jag är pigg och klar i knoppen.

Matchen imorgon sänds även på tv. TV4 sport närmare bestämt. Det blir kanske lite väl sent för en liten att vara uppe så länge på en måndag. Kanske skönare att kika på matchen på tv, men live är ju alltid roligare och kommer ni till mig kan jag se till så grabben får träffa några utav "stjärnorna" efter matchen.

Om ni vill komma imorgon kan du väl hojta till om det på FB så skriver jag upp er på gästlistan. Om inte försöker vi hitt en annan match som passar bättre.

Puh så långt.

Nu vill jag bara säga att jag är fett avis på ditt orangeri. Så mysigt och fint du fått till det. Och åhhh vilka snälla grannar som överöser dig med så mycket fint!

Kram Maria