onsdag 21 oktober 2009

Orangeri med bastu - Orangery with saunaBilder: Rexton, Velfac, Rexton, Classicum

När det känns lite jobbigt med bygget kan man ju alltid passa på att drömma om nästa projekt :-) En dröm som jag har är att bygga ett orangeri med bastu - relax. Helst skulle jag vilja få in det på 15 kvm (friggebodsregeln) men det blir nog svårt ...

Själva bastun (ångbastu?) tänkte jag bygga upp som ett litet murat hus. Ute i själva orangeridelen skulle jag helst vilja ha en gammaldags dusch, kanske ett gammalt badkar och så massa härliga medelhavsväxter. Ovan lite inspirationsbilder som jag sparat på mig.

Igår satt jag som klistrad framför TV:n. Timell och Rappne i Äntligen hemma murade upp sin vägg till det som ska bli ett orangeri. Jättespännande. Om ni missade avsnittet så klicka på TV4 Play länkarna nedan så kan ni se det i datorn. Näst tisdag fortsätter de med sitt orangeri. Och då är det jag som sitter klistrad igen.

Hela tisdagens avsnitt:

Och hur man murar upp väggen här:

5 kommentarer:

Emmas utsikt sa...

Ja tänk om man hade haft plats till nåt sånt i trädgården. Det hade varit härligt. Jag drömmer också om ett mysväxthus. Satt som klistrad framför världens bästa TV-program, men tyvärr tyckte småttingarna att de absolut inte skulle sova, så det blev lite fram och tillbaka... Men duktiga är de.

Ha det, ha det... :)

Vimsingen sa...

Bild två är min favortit? Jag är nyfiken hur gick det med besiktningen?
Kram
Vimsingen

It's a house sa...

Tack för dina finfina Stockholmstips!!!

Här drömmer vi också om ett orangeri/växthus trots att många många projekt står över på prioriteringslistan =)

Kram
Karolina

ANETTESHUS.COM sa...

Oj, wow!! Ja, det hadde vært kjempe-stilig! Lekkert!

Klem Anette:)

Anonym sa...

Drömmer om ett orangeri!! Har ett växthus men....inte samma sak! Ha en fin helg! /Jackie