torsdag 3 december 2009

Dags för trappa

Ungefär den här svängningen hade jag tänkt på trappan fram tills i kväll (fast i lite mindre skala). Ytterdörren ligger ungefär där skrivbordet står.


Tjusig start på trappan. Gillar det större förstatrappsteget och snygga stolpar.

Och ni är det dags för trappan ....

I morgon får vi besöka vår trappleverantör. Samma snickare som byggt Dreamhouse trappa (tack för tipset - det blir nog superbra det här).

Syftet med morgondagen är att mäta upp exakta mått. I kväll skulle jag bara sätta mig och säkerställa att jag hade alla ritningar klara. Och då får jag helt nya trappideer. Hur jobbigt som helst. Kan säga att maken inte är helt poitiv till att flytta ett av fönstren på övervåningen så att det passar bättre in med min nya trapplinje :-)

Hoppas vi kan komma fram till den bästa lösningen i morgon när både trappleverantören och snickaren är här samtidigt. Är lite för trött nu för att förklara mina olika ideer. Får meddela beslutet i morgon istället.

Ungefär sånt här räcke och stolpar skulle jag vilja ha på vår trapp.

Om allt går som det ska kommer trappan att levereras i januari redan. Precis innan vi lägger golvet här nere. Och därefter är det dags för köket. Det kommer hända mycket den kommande tiden :-)

FÖRE

Och så här tjusigt bor vi nu.
Nere plan: Stege istället för trappa och öppna väggar. Väggen bakom trappan kommer nog bekläs med pärlspont. Golvet kommer att rivas ut och ersättas med trägolv.


Övre plan: Hål för stegen och räcket spikat av spillvirke. Här framför dessa tre fönster kommer i alla fall trappan att komma upp.

1 kommentar:

Maria sa...

Shit så coolt. Det kommer bli sååå fint allting. Du har verkligen härliga ideer och jag gillar hur du svänger precis i slutsekunden:)

Kram Maria