söndag 31 januari 2010

Grå pardörrar med blästrat glasHar köpt två gamla pardörrar. Den ena ska sitta mellan sovrummet och badrummet och den andra mellan sovrummet och gången från vardagsrummet. Färgen kommer att bli ganska så mörkt grå (ungefär som Parisdörren ovan :-). Det lutar åt NCS S 5500-N.

Sen det lilla dilemmat. Vill ha riktigt snygga blästrade glas i. Ungefär som bilden överst. Men det blir inte billigt ... Så nu håller jag på och fnular på om jag kan fixa fram ett mönster och sedan klippa ut det i fönsterfoliefilm som sedan sätts mellan två glas. Borde väl gå att klippa ut något liknande modellen ovan? Liten sax krävs :-)

Så här ser dörrarna ut nu - utan fönster och utan färg. Den övre bilden är dörren som ska vara till badrummet - alltså in i gluggen här under.


6 kommentarer:

marie sa...

Vet att när jag gick min utbildning till dekorationsmålare så gjorde vi en variant, enkel sådan då vi blästrade glas med hjälp av egenhändigt utskurna schabloner. Ska kolla om jag kan hitta hur vi gjorde det..var ju några år sedan.
Men det blev proffsigt!
Ha det bra
Marie minlillaveranda

Anonym sa...

Kan du inte måla med glasfärg som är frostfärgat?? Fast iofs, man måste kanske bränna det i ugnen för att det ska hålla? hmmm...
jaja.... ett förslag iaf.. =)
ha en bra start på veckan!

Camilla at home sa...

Så fine dører, tror det blir veldig fint med en slik sjablong, men har desverre ikke noen gode tips til hvordan det kan gjøres, likte gråfargen også! Ha en finfin dag videre:)

Anonym sa...

Det går faktiskt att köpa ett kitt som du kan etsa dina dörrar själv, min sambos bror har gjort det bland annat på vinglas. (Ser ut ungefär som en löd penna.) Han är dock väldigt konstnärlig och stadig på hand. Har tyvärr ingen aning om var han köpt verktyget.

Kolla den här sidan: http://ynna.bloggagratis.se/2009/01/01/1241739-etsning-i-glas/

Franciskas Vakre Verden sa...

Hei, hei.

Du kan bruke frostmaling. Kan kjøpes på www.pandurohobby.se.

De har også flotte sjablonger som ligner litt på de i kantene, i tillegg har de bokstavsjablonger du kan bruke til skriften.

Bruk veldig lite maling om gangen og en liten svamp til å påføre malingen med.

Den trenger ikke bli brent i ovn. Etter ca. 6 uker herder den i vanlig romtemperatur.

Fortell gjerne hvordan det gikk. :-)

Jeg har akkurat startet blogg på: www.franciskasverden.blogspot.com.Hyggelig hvis du vil komme en tur innom.

Har også lagt ut en liten giveaway. Bli gjerne med på den også.

Lykke til med prosjektet.

:-)

Anonym sa...

Det finns företag från vilka man kan beställa laserskuren frostad plastfilm (efter eget mönster). Vi köpte från ett företag som säljer "säkerhetsfilm" för fönster (för att göra dem svårare att ha sönder vid ett ev inbrott).

/ Linda