tisdag 28 september 2010

Ilve från Tyskland?

Jösses vad länge sen det var som jag bloggade? Har inte ens varit runt och kollat några bloggar på över en månad. Vi har levt så himla länge i det här byggkaoset så nu när allt börjar bli klart och det roliga tar vid - inredningen - då har jag ingen lust längre ... Måste helt enkelt låta inspirationen komma tillbaka. Tack i alla fall till alla som varit inne här och lämnat kommentarer medans jag varit "borta". Ska sätta mig och gå igenom allt och svara på frågor.

Vårt kök är inte klart ännu. Köksskåpen är på plats men beslagen har jag inte orkat skruva fast. Har inte orkat köpa stenskivor och inte orkat beställa ugn och fläkt. Men nu måste jag! Om inte rörisen får göra klart i köket så har vi ingen värme till vintern .... vattenburen golvvärme.

Där den 100 cm breda Ilvespisen (den ska vara svart - inte grön) ska stå står nu vår gamla 60 cm breda spis utan fläkt över. Ser lite konstigt ut och inte så praktiskt - matos i hela kåken.

Älskar Ilvespisarna men hua vad dyra dom är. Funderar på att beställa från Tyskland där Ilve liksom det mesta annat i byggväg är mycket billigare. Någon som har erfarenhet från att beställa Ilve från Tyskland? Har kontakt med Gastro Planet.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Har själv köpt spis från Rangemaster (tillverkar AGA)
och SMEG kylskåp från England. Inga problem!
Tog kontakt med en svensk fraktfirma som plockade upp grejerna och lev. dem sen hos oss.
Mycket billigare!!! Bara att ändra elen, o det gjorde elektrikern på 5 sek!

/M

Anonym sa...

Hej! Ert hus blir verkligen fint!! Vi bygger hus och kommer också att ha en Ilve- de är ursnygga! Det blir en 100 cm bred, blank svart. Kommer att beställa den genom en köksleverantör jag har kontakt med, får 15% rabatt. Om du är intresserad får du gärna höra av dig, kan kanske fixa 20% om vi båda beställer.
Hälsn, Dita

Tom sa...

Vi körde på SMEG spis istället vilket kostar halva priset, ser minst lika bra ut och fungerar som en dröm. Kan varmt rekommenderas

Anonym sa...

Denna kommentaren sparade jag fran Dreamhouse.
Vet itne om det fortfarande ar up to date men kan vara vart att testa kanske.Det är en Frau Krause som man kontaktar. Hon annonserar bl a på e-bay om ni går in och söker. Googla även på ilve och krause. Jag fick kontakten genom byggahus forum. Där kan ni gå in och få fler referense. Hon verkar även ha SMEG etc. Jag kan bara garantera att det funkade för oss men som ni förstår så vill jag inte ge er garantier om något händer. Hon är lite halvdålig på engelska men det funkar, vi mejlade och ringde.

Infotel/Fax:+390997328797

Mobil Frau Krause:+393285883394

Anonym sa...

Hej,
Jag vet att "Dreamhouse" beställde från Tyskland till bra pris. Kolla med henne. Jag läste det på hennes blogg och undersökte möjligheterna själv för ett tag sedan.
Rann ut i sanden dessvärre...


Hasse
www.dekorativ.se

Anonym sa...

Hei!
Har vært ofte innom for å se om du var tilbake. Gleder meg til å se mer fra huset! Vi har Ilve komfyr, men med induksjons topp! Kjempe mega fornøyd!!!! Elsker komfyren min! Veldig kjekt å bare skru på knottene i forhold til andre komfyrer du må trykke trykke og trykke på.
Heidi

Nanna sa...

Ska renovera vårt kök i vinter o oj vad det är svårt att bestämma sig! Men så snyggt ert hus har blivit!

Sirpa sa...

Önskar dig en trevlig torsdag!
Kram Sirpa

Susanne sa...

Hämta ny kraft och kom tillbaka snart, många saknar dig!

Eva sa...

Kul att du är tillbaka- väntar på bilder!!!! Massor av bilder!!!

Lille Vildand sa...

For en herlig blogg!

Klem ♥ Jannicke

Lille Vildand sa...

For en herlig blogg!

Klem ♥ Jannicke

Anonym sa...

Hej
Vi skall sälja vår Ilve spis.
100 cm. Rostfri. Intresserad.
0708-876076. MVH Malin

Anonym sa...

Skulle ønske det kunne komme oppdateringer litt oftere. Venter i spenning!!!

Hanna sa...

Spana gärna in min blogg på http://wordsbyme.se. Där hittar du modekollage, foton, livsbetraktelser m.m. Trevlig kväll!