tisdag 26 februari 2008

Det blev ingen utflykt till Rockdala i Tullinge


Fuschia Princess of Aberdeen tagen på Rockdala Handelsträdgård i Tullinge 2004
Foto: Privat

Syrran och jag skulle åkt till Rockdala Handelsträdgård i veckan och köpt på oss lite fuschia och pelargon sticklingar. De har så fantastiskt mycket fint. Gillar lite ovanliga soret av både pelargon och fuschia. Har varit på deras handelsträdgård i Tullinge utanför Stockholm i februari varje år sedan vi flyttade till huset. Har nästan blivit lite av en vårtradition. Men när jag besökte deras webbplats för att kolla öppettider så inser jag att de inte finns kvar i Tullinge längre. Jättebesvikelse !

Fantastisk rosenformad pelargon (rococo). Lånade bilden från Rockdala.

Tydligen har de rivit växthusen i Tullinge för att bygga bostäder och hela verksamheten har flyttat till Hollsta Udde utanför Norrköping. Det går fortfarande att handla på postorder men det är inte detsamma. Jag vill impulsköpa :-) Åker ju förbi Norrköping ibland så får försöka komma dit innan sticklingssäsongen är över.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Pelargoner är fantastiska. Lättskötta och återkommer år efter år. Synd att det inte blev något besök i Tullinge. Mia

Mamma Millan sa...

Tack för rara ord om vår lilla stuga!!Ja vi har en liten trädkojja med...ett projekt som påbörjades förra året, menden lär nog aldrig bli klar , medans grabben är liten!!

Ja med sugen på att handla lite vår fint nu!!
Ha en härlig dag!!
♥Kram Millan♥

Stina-Hemma på Landet sa...

Vilka härliga bilder. Skönt att vi är på väg mot varmare tider. Kram

rost&rosor sa...

Tack för ditt besök hos hos mig.Kul med en blogg med lite blandad stil,jag gillar mörkt trä och mörka golv med.Tittar gärna in igen, kram Katta

ColonialEast sa...

Tack för alla upplyftande kommentarer. Det är jätteinspirerande att höra vad ni som besöker bloggen tycker! KRAM !