tisdag 26 februari 2008

Förmodligen blir det två diskmaskiner


Foto: TineK

Hemma hos oss ligger vi ALLTID efter med disk och tvätt. Med tre små barn känns det ibland som om man inte gör annat än lagar mat, diskar och tvättar. Har funderat mycket på hur man skulle kunna förenkla disken.

Det vi kommer att göra är att installera två diskmaskiner. Då finns det alltid en maskin med ren disk och en som är ledig för att mata på med smutsig. Porslinet behöver aldrig mellanlanda på köksbänken på grund av att ingen hunnit tömma den diskade maskinen.

Och momentet ”tömma diskmaskinen och ställa upp i skåpen” försvinner till viss del (kan säkert spara mig tio minuter om dagen). Istället plockar vi disken ur den rena diskmaskinen när vi behöver den. Vi tror det kommer att fungera hur bra som helst eftersom det i princip är samma saker som går runt, runt mellan bordet, diskmaskinen och köksskåpen.

Eftersom vi kommer att äta våra vardagsmåltider runt köksön kommer vi förmodligen att ha diskmaskinerna i själva köksön så att det på så sätt går snabbt och smidigt att duka fram och att plocka ner i diskmaskinen.
Om det är någon som har erfarenhet av två diskmaskiner så får ni jättegärna berätta hur det funkar i kommentatorsfältet under detta inlägg.

2 kommentarer:

me and alice sa...

Hej!
Hi, hi,hi... Har tyvärr ingen erfarenhet av 2 diskmaskiner. Vi är förmodligen den enda nu levande familjen i Sverige som inte har någon diskmaskin.*fniss*
Tror det är en toppen ide med 2 st om man som ni har plats för det. Det blir nog himla smidigt och tidssparande...
kramar /Susanne

Inredningsgalen sa...

Hemma hos mig är det jag och sambon som är diskmaskinerna. Har man inga barn, blir det nästan ingen disk, skönt!
Gillar så bilden på skålarna. Ha något liknade här hemma!