tisdag 26 februari 2008

Problematiskt att få till stilen i köket ....

Foto: Pottery Barn

Jag har lite bekymmer att få till stilen i köket. Det måste hänga ihop med stilen i resten av huset och där har jag en ganska så tydlig bild av hur jag vill ha det. Sen måste vi ta hänsyn till att det är ett putsat hus från 50 talet (kommer i och för sig inte se ut som ett femtiotalshus utan snarare ett 2000 talshus).

Det lutar mot att det blir vita luckor i New England stil. Vill INTE ha marin New England stil utan min egen - "kolonial new england". Gillar även industriell retro stil med rostfritt osv. Vet inte riktigt hur jag ska komponera ihop det här så det hänger ihop ......

Kortlista på vad jag (jag skriver jag för min man har inte så stort intresse för inredning, han vill att det ska bli fint och att jag blir nöjd ..... han har varken tiden eller intresset).

  • Vita luckor - helst Kvänum Kruse men det kommer inte bli billigt (måste hitta billigare alternativ)
  • Bänkskiva i mörkt trä alt. svart granit
  • Vitvaror i rostfritt
  • Vitt väldigt enkelt kakel alternativt liggande vita brädor (rädd att det blir för mycket marin new england med liggande bräder).
  • Hängande lampor över arbetsbänk. Gärna lite industriell retro.
Lite av känslan jag söker finns med på bilden ovan från Pottery Barn. Gillar vita luckor, det mörka träbordet, spisen, fläkten ... Snickerierna är dock lite för "puttinuttiga" för mig. Och lamporna för "gulliga". Får fundera vidare .... Ni får gärna tycka till i kommentarsfältet om ni har några bra ideer!

9 kommentarer:

Mamma Millan sa...

Hej , låter som det blir snyggt!!
Billigare än Kvänum...är Otimera Lidköping, ett par mil där ifrån!! (fd Lidköpings byggvaror)
De har en stor o vacker köksutställning med underbart vackra kök av massor kända märken.

Så är du sugen på en utflykt!!!...

ColonialEast sa...

Mamma millan - tack för tipset! Lidköping blir lite nångt men jag ska kolla in lite fler alternativ. Det finns många som är ganska så lika utseendemässigt.

me and alice sa...

Hej där!
Gillar köket på bilden. Är också såld på lite industri i köket.
Vi är inte på långa vägar klara med vårt kök, men vitrinluckorna blir kvar. Dom beställde vi hos en lokal snickare(billigt mot om vi gått till en stor leverantör). Bara luckorna snickrade av en äldre trevlig farbror kostade under 2000 kronor. Billigt tycker jag.Hör dig gärna för med någon lokal snickare där du bor. Kan göra mycket på priset att köpa vissa delar på olika ställen.
kram Susanne

Johanna sa...

Usch vad avis jag blir på ert nybygge. Tack för en härlig blogg.

Mamma Millan sa...

Tack för rara ord om våra påskägg!
Gör mesr för attdet är så kul, älskar ju att pyssla....har såltngr me, och några ska jag ha som "gå bort gåvor" när det närmar sig!!
Ha en go kväll!!

♥Kram Millan♥

Tre rum och kök sa...

Tack för din kommentar hos mig, extra pirrigt och roligt eftersom jag är ny på bloggeriet!
Kommer med spänning följa dig och familjens march mot större boning...kul, kul!

Vita tankar sa...

Hej!

Det där köket på bilden.....OHHHHH säger jag bara SÅÅÅÅ läckert. Kallas inte den stilen för Shaker? Vitt, trä och retro? Snygg som...är det iallafall!

Kram Linda

Gunilla sa...

Hej Petra!
Har försökt att lämna en kommentar några gånger, men Thailands nät vill inte...
Nytt försök!
Wow, vilken blogg!! Jättespännande att följa ert bygge! Men hur hinner du med allting superkvinna??? Bara denna blogg är ju ett jätteprojekt.... Mycket imponerad!!
Hälsa familjen, vi hörs! Kramar // Gunilla

Kia sa...

Tack för ditt inlägg hos mig! Är nybörjare i bloggbranschen och har inte hunnit fixat till så mycket ännu, men mer kommer. Det är ju så himla kul.
Har läst din blogg sedan ett bra tag tillbaka och jag måste säga att du och jag har väldigt lik stil så det skall bli intressant att följa dig...
Kram
Annika