lördag 23 augusti 2008

Kinesiskt skrin - Chinese casket

ColonialEast

För ett tag sedan skrev jag att jag skulle passa på att lägga upp lite favoritsaker från Kina nu under OS veckorna. Tyvärr har tiden varit knapp ...

Här kommer i alla fall ett litet favoritskring som jag fått av en antikhandlare i Beijing som jag köpte en del möbler av. Tycker det är jättefint. Har förvarat en pengar som blivit över från olika resor i skrinet. Funderar på om jag kan göra något fint av dessa pengar framöver. Känns nästan lite som svunna tider nu när man mer och mer handlar med kontokort när man är ute och reser. Någon som har något bra tips?

I kväll kommer en uppdatering av byggprogressen ...

Some time ago I wrote that I will show some of my favourite Chineese items now during the olympic games. Unfortunately there has not been so much time ....

Here is one of my favourites - a red box I got as a present from a Chineese antique dealer in Beijing after buying some furniture from him.

In the box I am keeping money brought back from various travels. Thinking about doing something with these paper bills. Anyone that has a tip?


Tonight there will be an update on the building progress ....

8 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Jättehärligt skrin!

Kram Annica

Galleri Hönshuset sa...

Halloj. Vilken underbar skrin. Otroligt underbar menar jag, och så alla pengarna, ser ut som om du har hittat en gammal skatt.... ;)

Ja du, varför ska allt man vill ha vara så dyrt? Nu när vi håller på och bygger ut o renoverar, så är det faktiskt inte så svårt o hitta billigare alternativ till det som man egentligen vill ha. Och det är jag väldigt glad över ;) (Helst vill jag ju ha Howard soffor/fotöljer i verandan, men... ja, funkar inte riktigt just nu.) Jag e glad att bla Ikea finns. Ha det gott. Kram Pirre

Katta sa...

Å vilket vackert skrin.Vad roligt att du fått det när du var där med.Har tyvärr inget tips vad du ska göra med pengarna. Ha en bra helg, kram Katta

Anettes hus sa...

Hei! Det ligger en award til deg inne på bloggen min!

Klem!!

Gårdsromantik sa...

Vilket vackert skrin och vilken skatt du har där. Köp något riktigt onödigt som du länge velat ha.
Jag skulle ha köpt mig ett par vackra totalt onödiga och svårpromenerade skor.

Kram Maud

Laila sa...

Det er første gangen jeg er på bloggen din, som jeg fant via en annen svenk blogger. Bloggen din er vedlig inspirerende. Jeg gleder meg til å se hva du kommer fram til når det gjelder kjøkken, bad, trapp, vinduer osv. Den ene lampen du skrev om til å ha ute, London, har vi. Den er helt grei, men vi holder på å bytte dem ut nå. Vil ha noen litt mer forseggjorte. Vi har funnet de nye hos Laud. Ta en titt, de har mange fine!

Ha en fin søndag, jeg kommer nok tilbake en annen dag.
Klem fra Laila

Anna och Tobbes Blogg sa...

Vilket vackert skrin!!
Roligt att ha en massa minnen från länder man har besökt. Ser fram emot att få följa taklyftet = )
Kram Anna

En mammas drömmar sa...

Vilket fint skrin! Kul att se!
Jaha, idag är det dagen D antar jag. -1 dagar står det i räknaren nu. Hoppas solen lyser över dig, för det gör den här!!! Inget regn i sikte!!!
Håller med dig om kostnaderna. De springer lätt iväg, bara det och det och det tänker man och så rullar tusenlapparna. Håller som bäst på med vårt badrum. Jisses vilka kostnader. Bara en liiiten kommod går löst på 25000:-. Det får man ju ett halvt kök för på ialla fall ikea.
Jaja, det blir väl blodpuddig och annat smaskigt att äta i år framöver...
Kram på dig och lycka till i veckan!

Kia