torsdag 28 augusti 2008

Subway kakel till dusch? - Subway tiles in the shower?

House Beautiful

Den översta bilden såg jag första gången hos danska All-things-Blue (en fantastisk inspirationskälla). Vilken perfekt dusch! Armaturerna är fantastiska, kaklet på väggarna och så halvväggarna med glas ovan. Precis en sån skulle jag vilja ha hos oss!

Har letat och letat efter kakel där även en sån där kant som ligger överst på halvväggarna ingår i sortimentet. Men icke sa Nicke. Har inte hittat någon. Om någon vet får ni supergärna tipsa!


Tills vidare planerar jag att bygga upp väggen med helt släta subway tiles (som på bilden ovan) och så lägga en marmorskiva ovanpå. Det blir ju inte exakt samma känsla men det kan nog bli bra det också.

Det blir mycket badrumsinlägg nu men det är liksom det jag stressar runt med för tillfället ....

I saw the top picture for the first time when All-things-Blue (a great source of inspiration) had posted it in her blog. Instant love. Would love to make a shower looking similar to that one. The problem is I cannot manage to find tiles in Sweden that include the pieces needed to make the top of the half walls. If anyone can point me in the right direction I would be very grateful.

In the meantime I am considering making a similar solution as in the second picture. Simple subway tiles and a marble top. It will not be the exact same look but OK anyway I think.

There are many bath posts at the moment but thats because I only have bathrooms on my mind right now ....


6 kommentarer:

Tina sa...

Härliga bilder, där måste jag kika in. Kanske jag kan inspirera mannen med, så det händer nåt i badrummen här hemma...:-) Kram Tina

londonhem sa...

kommer bli jattefint!!! gillar verligen dina inspirationsbilder.
kram
anna

Sara Small Town sa...

Wow! Jag håller med om att bilden överst verkligen är ett DRÖMBADRUM! Skulle kunna tänka mig ett nästan likadant.

Även vi håller på för fullt med planering av vårat stora badrum/relax. Igårkväll var vi halvtvunga att verka fram hur eldragningarna till badrummet och i och med det måste jag ju bestämma mig var lamporna på var sin sida av spegeln exakt ska sitta *beslutsångest*

Jag känner också igen dina svårigheter att hitta en snyggt badkar (gärna med bubbel)... Jag har helt ärligt letat efter ett snyggt badkar sedan början av detta år.

Jag har dock bestämt mig för att inte ta ett badkar med tassar, då det inte finns något tillräckligt rymligt för fler än 1-2 pers.

Det snyggaste karen har jag hittat är från Hoesch. Där finns både snygg design och lagom rymliga mina favoriter är modellerna Squadra och Delta (Jag har till och med hittat några snygga massagebadkar där! tex Santa Barbara).

Så mitt tips är att kolla in www.hoesch.de/englisch och särskillt Adolf Babel´s design.

Ett långt inlägg med badrum ligger mig varm och hjärtat just nu!

Ha en bra dag!
/Kram Small Town Style
som är på väg till dagis för inskolning av sonen :-)

Morkullan sa...

Härliga badrum. Även mig de varmt om hjärtat då det är nästa sak jag måste ta tag i.... vad skall vi ha....
Gillar kaklet - undrar hur det hade sett ut med pärspont som jag vill ha på övre delen av väggen...
Underbar blogg du har!

kram Ina

En mammas drömmar sa...

OJoj, vilka fina bilder. Gillar det översta fotot väldigt mycket. Vilka färgkombinationer har du tänkt dig? Allt i vitt eller någon annan färg på golvet?
Kan tänka mig att du skall leta efter kakel friser som används vid byggandet av kakelugnar, för att få till den där avslutningen som visas på översta bilden. Kanske Byggfabriken.com kan ha något eller Nacka Byggnadsvård?
Kram
Kia

En mammas drömmar sa...

Hittade oväntad inspiration av badrum på nätet...kolla min blogg!
Kanske gillar du den stilen också?Känner att vi är i samma läge, lika desperata i sökandet efter snygga badrum. Maken sa till mig att jag skall sluta vara så villrådig, men det är inte så enkelt...det finns ju så mycket att välja mellan...


Kia