måndag 27 oktober 2008

Badrummet nedre plan - Bathroom first floor

Hotel Montalembert

Äntligen (nästan ....) klar med designen av badrummet på nedervåningen. Har pendlat fram och tillbaka men nu vet jag hur jag vill ha det. Har inspirerats mycket av bilderna ovan som är från Hotel Montalembert i Paris. Designer Christian Liaigre.


Ritningen av badrummet. När man kommer in genom dörren kommer det bli en kommod med tvättställ till vänster. Kommoden kommer att tillverkas i Kina och den kommer att likna bilden nedan. Handfat från Intra och kranarna från Hans Grohes serie Montreux. Över handfatet blir det en stor spegel från kommod upp till tak.

Blå Lotus

Kommoden kommer att likna denna som är från Blå Lotus. Men vi kommer att ha skåpet i mitten där handfatet kommer att vara och lådor på kanterna.

Intra

Blandare Montreux från Hans Grohe.


Den gula delen längst fram på ritningen är duschavdelningen. Det kommer att vara en glasvägg till höger och så går man in till vänster bakom duschväggen. Hela duschavdelningen kommer vara nedsänkt någon centimeter lägre än resten av badrummet.

Duschset från Kludi /Duschbyggarna


Ville egentligen ha Hans Grohes Montreux duschset men det är dolda kopplingar så rörisen var inte superglad. Hittade ett schysst lite gammaldags duschset från Kludi som det nog blir.

Har också köpt badrumsskåp liknande detta på Bauhaus. Riktigt fynd! Kostade mindre än halva priset mot vad man får betala på exempelvis ROOM för liknande skåp. Skulle inte förvåna mig om det är exakt samma skåp. Ska bygga in skåpet i väggen vid kommoden.

På golvet och på väggarna kommer det förmodligen att bli enkla vita kakelplattor (10x10). Är lite sugen på att göra något avvikande i duschdelen men inte hittat några kakel eller mosaik som känns helt rätt. Ska leta lite i veckan.

För övrigt är jag superförkyld och ont i halsen idag. Började med detta inlägg i morse - fick plötsligt andningsbesvär, panikslagen till akuten där jag fick kortison och adrenalin. Hade en infektion som satt sig i luftrören. Lite skräckslagen men mår bättre nu.

Now I am almost done with the design of our bathroom downstairs. Have been inspired by the Christian Liaigre design of hotel Montalembert in Paris. When you get into the bathroom we will have a black and brown commode that will be made in China (similar as in the picture above).

Will have Hans Grohe Montreux mixers and bowl from Intra. The shower will probably be from Kludi (we have very strict building norms in Sweden and the Hans Grohe shower set I wanted is not approved in this country - blaahh). Found a medicin cabinet in a hardware supply store. Really good priced as well. The floow and the walls will probably be white simple tiles (10x10).

19 kommentarer:

Maria sa...

Jösses vad du lägger ner energi på/ och vad duktig du är på detaljer.

Det kommer att bli riktigt läckert det här badrummet låter det som!

Hoppas du kryar på dig snart.

Kram Maria

Pernilla sa...

Åh vad läckert det blir!

Men vad läskigt med andningsbesvär - panik. Skönt att det gick bra! Kram!

Anonym sa...

Usch så otäckt med din infektion, hoppas att den ger med sig snabbt. Det blir säkert helt underbart i ert badrum.. Såklart, vad skulle man annars förvänta sig..
Menar du att du beställer en kommod från Kina, en som du designar själv.. Har du såna kontakter? Det låter ju helt underbart kul!

En mammas drömmar sa...

Vad jobbigt med infektionen! Hoppas du blir bättre nu när du fått lite mediciner.
Herregud, vilket badrum...Jag blir helt mållös! Fattar inte var du får alla fantastiska ideer ifrån! Superfin kommod. Kul att du har lite kontakter kvar från Kina som kan fixa såna saker. Antar att prisnivån är liiite annorlunda än här. Vi trycker vissa reklammaterial i Kina på vårt företag där, det är en spottstyver mot här och kanonkvalitet!

Ha det gott vännen och kurera dig riktigt nu!

Kram
Kia

Nettan sa...

Skönt att du mår lite bättre...skrämmande att inte kunna andas ordentligt!
Låter som erat badrum kommer att bli helt grymt! Ser verkligen fram emot bilderna!!
Krya på dig!
Kram Nettan

gamlamejeriet sa...

Usch för dina andningsbesvär. Jag känner med dig, för jag har samma problem. Jättejobbigt nu på hösten.

Vilket jobb du lagt ner på ditt badrum, men så blir det ju därefter också.
När jag läst en del inlägg tidigare har jag fått uppfattningen att du rest mycket i asien. Har du kontakter med möbelföretag där eller hur får du tag i såna här specialmöbler. Var inne på länken till blå lotus och de verkar göra efter önskemål. Är det därifrån du ska skaffa det? Tyckte det var så roligt at läsa, för sånt här hittar man verkligen inte på andra bloggar.

Och du, du kommer snart att få en utmaning från mig. Ska bara lägga in det först...

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Det kommer o bli så fint när ni e klara. Och ytterdörren är ju bara sååå fin, svart är alltid snyggt. Lycka till med förkylningen. Kram Pirre

Mrs Small Town sa...

Tack för inspirationen! Hotel Montalembert´s bildgalleri var verkligen en guldgruva :-)

Man riktigt känner hur fint erat badrum kommer att bli. Så spännande det ska bli att följa framdriften!

Otäckt förresten med din infektion, du får ta hand om dig (så gott det nu går när man är mitt upp i en total om byggnation av sitt hem).

Krya på dig!

Kram
Sara Small Town

Vimsingen sa...

Stakars dig som är sjuk. Inte vad man behöver i byggkaos.

Badrummet ser så coolt ut. Ska bli spännande att se det i verkligheten.

Konstigt att du inte fått mitt mail, jag har skickat det igen idag. Det jag undrar över är namnet på er murare. Om du inte får detta mail heller, kanske du kan skicka ett mail till mig på vimsingen@yahoo.se.

/Vimsingen

Mia sa...

Ditt hus lär ju hamna i tidningar världen över så som ni inreder! Jag vill ha bilder!

Kram Mia

Mitt skabbiga chica hus sa...

Det kommer bli helt underbart!! Du har verkligen öga för detaljer!

Jobbigt med förkylning, obehagligt när det sätter sig på luftrören! Hoppas du mår bättre snart!

Och japp, det blev en hel del shopping på Ekesiöö. Närmare bestämt för 50 000:- Vi beställde trägolv och dörrar till nedre planet. På måndag sätter de igång!

Nu är det soffan med en kopp thé och äntligen hemma och desperate housewifes som gäller;o)

Kram och krya!
Mia

The House That A-M Built sa...

Simply fabulous. You have exquisite taste. It's all going to come together so well. A-M xx

ANETTESHUS.COM sa...

Oj, oj, dette høres kjempe-flott ut! Du kommer til å få et heeelt unikt og personlig baderom!! Du er så flink! Gleder meg virkelig til å de det ferdige resultatet!! Høres fantastisk ut med den kinesiske kommoden!

Klem Anette

Taklyftet sa...

Det kommer att bli ursnyggt i badrummet.
Du får krya på dig!
Kram Jenny

Emma sa...

I love the shower ... and the front door ... and all of it - your house is going to be so beautiful xx

Anonym sa...

Ert hus blir så fint!! Jag har följt din blogg ett tag och det är alltid lika spännande och kolla dina nya inlägg. Om jag ska vara tråkigt praktisk så kan jag säga att vi har en spegel i vårt badrum som går ändra ner till kommoden och den är alltid prickig längst ner. Om jag skulle göra om badrummet idag så skulle nog spegeln sluta lite högre upp.

Ta hand om dig nu när du är sjuk.

Hälsningar
Charlotte i Borlänge

Anonym sa...

Vilka framsteg! Allt kommer bli kanonsnyggt! Ska bli så kul att se de färdiga rummen/huset! Ta nu hand om dig riktigt ordentligt så du blir frisk snabbt! Sköt om dig! Kram Anneli

Helena sa...

Usch vilken skrackis med halsen! Hoppas det ar battre nu. Verkar som att alla manniskor ar sjuka just nu. Kanner mig ok idag efter tva veckors forkylning.
Vilken snygg dusch! En san vill jag ocksa ha, tack for tipset!
Kul losning med den kinesiska kommoden. Ar det en san ni ska ha och sen satta dit ett separat handfat? Ska bli kul att se.
Halsningar Helena

Maryam in Marrakesh sa...

I am deeply in love with that pull hardware. And that medicine cabinet!!!! Perfection!